https://www.traditionrolex.com/36
Zpět do blogu

Nic nepřijde nazmar

„Pro naši firmu má kůže jako materiál vyšší hodnotu“

 Na našem e-shopu jste si určitě povšimli videa, ve kterém můžete detailně  sledovat, jak dlouhou cestu musí náš opasek urazit, než se dostane k Vám,  tedyk cílovému zákazníkovy. Dále  zde máte možnost nalézt i podrobný popis toho, jak Váš opasek zkrátit v pohodlí domova bez jakýchkoliv komplikací. Jenže žádná práce není tzv. „bezezbytku“. Proces výroby opasku, stejně tak jeho zkracování vede k tomu, že vznikají zbytky. Mnoho firem (lidí) zastává přístup, že zbytky není třeba zpracovávat dále a tak se z nich stane odpad. Takové chování ovšem v naší firmě nenajdete. Jelikož jednou z našich vizí je být ekologicky zodpovědnou firmou s hlubokým respektem k přírodě. 

Vážíme si kůže, jakožto přírodního materiálu. Jakákoliv část, která je odřezána z celku a dala by se nazvat nepotřebným zbytkem, je dále využita. Příkladů bychom zde mohli uvést mnoho, uvedeme však ty hlavní. 

  Měšce na opasek jsou využívány jak k dobovým krojům tak v běžném životě. Měšec je vytvářen ze dvou částí kůže. Z tenké a jemné kůže, která se dá libovolně stahovat nebo roztahovat bez toho, aby na této kůži zbyly jakékoliv stopy. Druhá část je tvořena z již zmíněného zbytku. Když si pozorně prohlédnete níže přiloženou fotografii, tak si můžete povšimnout, že barevné, orážené či obšité pruhy na měšcích, jsou ve skutečnosti zpracované odřezané části ze zkrácených opasků.

Spony do vlasů jsou již tradičním módním doplňkem a nedílnou součástí různých účesů.  Proto jsme na ně nemohli zanevřít ani my. Vznikají opět zpracováním zbytků. Místo toho, abychom si ulehčili práci a zaměřili se čistě na výrobu opasků, zpracováváme kůži do posledních kousků. Díky této skutečnosti, vznikají v naší dílně kožené spony různých barev, tvarů a velikostí.

Dalšími výrobky, které vznikají díky naší šetrnosti k přírodě jsou náramky.  Jsou vhodné jak pro muže, ženy tak i pro děti. Vyrábíme nepřeberné množství druhů.  Neliší se pouze ve zdobení a šířce, ale také v zapínání.

Výrobek, díky kterému můžeme využívat i ty nejmenší zbytky kůže jsou klíčenky na klíče. Vyrábíme je opět v různých velikostech a barvách. Každou klíčenku zdobí jiný ornament. Můžete zde najít například motivy zvířat, motorek a kamionů.

Kdyby Vás tyto výrobky zaujaly a chtěli byste se s nimi blíže seznámit, můžete je najít vždy u nás na stánku.