https://www.traditionrolex.com/36
Zpět do blogu

Zkrácení opasku

Zhubnuli jste? Jste útlejší než si mysleli Vaši blízcí? Nebo zkrátka jen chcete opasek nosit o něco výš? Ať už potřebujete kratší opasek z jakéhokoli důvodu čtěte a zjistěte, jak si můžete opasek lehko zkrátit i doma.

 

Všechny naše opasky jsou dělané tak, že se dá spona od pásku odšroubovat. Výjimku tvoří opasky na přání, které jsou připevněné napevno. Díky tomu, že spona je na patce, která je s opaskem spojena šroubem, se dá délka opasku velmi jednoduše upravit. Zde se dozvíte, jak postupovat krok za krokem.

Co budu potřebovat?

Plochý šroubovák, ostrý nůž (např. klasický zalamovací nůž), tvrdá podložka na řezání, kladivo, průbojník nebo velký hřebík  

Důležité upozornění: Opasek vždy zkracujte raději méně a několikrát než jednou a příliš! 

  1. V prvním kroku si připravíme opasek na straně, kde je připevněna spona a otočíme jej zadní stranou nahoru. Vezmeme šroubovák a odšroubujeme jím jediný šroubek, který se nachází uprostřed. Dáváme pozor, aby se nám šroubek ani matička nezakutáleli. 
  2. Po odšroubování se nám opasek rozdělí na dvě části - patku se sponou a samotný pruh kůže opasku. Sponu odložíme a pruh kůže si nachystáme na podložku tou stranou, která byla pod sponou.
  3. Vezmeme nůž a z pruhu kůže uřízneme takovou délku, o kterou chceme aby se opasek nakonec zkrátil.
  4. Nyní musíme udělat dírku, do které znovu zašroubujeme patku se sponou. Dírku můžeme udělat podle původní dírky na uříznutém kusu opasku. Děláme ji doprostřed opasku a zhruba ve vzdálenosti jako byla ta původní. Dírka musí být dostatečně velká, aby jí prošel šroub.
  5.  Šroubek dáváme z vnitřní strany opasku, vzhlednější matičku z vnější strany. Znovu přišroubujeme patku k pruhu kůže a opasek je zkrácen. 

Snad Vám tento náš krátký návod pomohl se zkrácením Vašeho opasku.