Zpět do blogu

Jak správně nosit opasek

Většina lidí na celém světě je nosí. Ať už k užitku, aby plnil svou funkci, nebo jen z estetických důvodů. Jak asi víte, řeč je o opasku.  Ale i pro nošení opasků existují určitá pravidla. Znáte je?

Nemusíte se však bát. Naštěstí pro nás všechny to není nic složitého. U pánských kalhot by se opasek měl správně zapínat na prostřední dírku, aby měl vůli na utažení i povolení a konec příliš nepřečníval. Opasek by měl být optimálně zastrčen za prvním poutkem kalhot, ze kterého by měl přečnívat pouze o kousek. Také by měl byt situován přibližně ve výšce boků.  

Podle opasku můžete také rozeznat, kdo je levák a kdo pravák. Praváci si většinou oblékají opasek tak, že mají jeho konec na straně svojí levé ruky, leváci pak přesně naopak. Tak schválně, děláte to také tak?

Na internetu se můžete dočíst, že správně má být před zapnutím opasku přezka na té straně, kde se nachází před zapnutím kalhot otvor pro knoflík. Nicméně bych tady to doporučení nebral v dnešní době až tak vážně, protože kalhoty se liší podle výrobce a ne každé mají zip na stejnou stranu. 

Pro ženy existuje nepřeberné množství druhů opasků, které však nemusí nutně jen, jak se říká, držet kalhoty, ale pomohou ženám zvýraznit jejich přednosti, či definovat křivy.

Pokud nosíte upnuté kalhoty a volný top, sáhněte po opasku, který Vám krásně zvýrazní Váš pas. Opasek může být jak široký, tak i tenký. Pásek by měl být zapnut vždy tam, kde je pas nejužší. Opět však platí, že by opasek neměl moc přečnívat a měl by být zapnut na prostřední dírku. 

Základ je tedy před koupí opasku si řádně změřit svůj pas. My Vám poté opasek vyrobíme přesně tak, aby byl zapnut, jak již bylo zmíněno, na prostřední dírku, což je optimální.

Nevíte si rady s měřením, či byste ocenili radu? Jak správně změřit svůj pas, se dočtete zde.

Autor článku: Michal